Gönüllü Ailemiz

Beste ARSLAN (MSc)

1987 Lefkoşa doğumluyum. 2009’da İTÜ Jeoloji Mühendisliğinden mezun olup, 2010’da Imperial College London’da Zemin Mekaniği ve Çevre Geotekniği konulu masterımı tamamladım. 2013 yılından beridir Kanser Araştırma Vakfının, KKTC’deki kanserojen ağır metal kirliliğinin belirlenmesine yönelik başlatmış olduğu projenin araştırmacısı ve bursiyeriyim. Şuan, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde projeye devam etmekte ve Çevre Mühendisliği üzerine doktora yapmaktayım. Fırsat buldukça, vakfımızın gönüllülük projelerine destek vermeye çalışıyorum.

Demet Karşılı

Uzman Arkeolog, KŞK arazi takım lideri, Profesyonel Rehber, KAV Parkeoloji Çocuk Etkinliği Koordinatörü ve sağlıklı topraklarla hep kirli kalmak isteyen ve hiç büyümeyecek bir çocuk 🙂 KAV’da 2013 yılından itibaren aktif olarak çocuklar ile Parkeoloji etkinliğini gerçekleştirmekteyiz. Neden kanser oluyoruz ve nasıl engel oluruz sorularına cevap bulunmasının önemli ve acil gerekli olduğunu düşündüğümden, küçük dostlarımla, küçük bir payım olsun dedim. Etrafta gördüğümüz her şeyin ama her şeyin hammaddesinde mutlaka toprak vardır. Tarih öncesinden itibaren toprağa ne verirsek onu alırızı, bugünün çocukları yarının büyüklerine bire bir anlatmak, dokunmalarını, görmelerini ve hissetmelerini sağlamak istiyoruz. İstiyoruz ki çocuklar bilsin eskiden olduğu gibi sağlıklı topraklarla büyümek mümkün ve bizim elimizde! Kısacası bunun için gönlü kocaman arkeolog dostlarımla yarınlarımıza yatırım yapıyoruz 😉 Sağlıkla Kalın.

Fehime Alasya

1983 yılında Lefkoşa’da doğdum, Lefkoşa’da yaşıyorum. 2006 yılında DAÜ İletişim Fakültesi’nden mezun oldum. Birçok iş deneyiminin ardından basın sektöründe karar kılıp, yaklaşık dört yıldır basın yayın mensubu olarak, HALKIN SESİ gazetesinde Haber Muhabiri görevimi sürdürmekteyim. Yıllardır Kanser Araştırma Vakfı Gönüllü Üyesiyim. Evliyim ve beş yaşında bir oğlum var. Bir eş, bir anne ve bir iş kadını olarak kendime fırsat yaratıp Kanser Araştırma Vakfı’nın çeşitli projelerinde görev almaktayım. Vakıfta üzerime aldığım sorumlulukları yerine getirmenin verdiği haz ve mutluluk, yeni yeni insanlar tanımak, bir zincirin halkası olmak bana psikolojik terapi gibi geliyor. Sosyal sorumluluk projelerinde severek yer almaktan büyük mutluluk duyuyorum.

İmge Tonyalı

11 Mayıs 1981 yılında Lefkoşa’da doğdu. 2004 yılında YDÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünden mezun oldu. 2004 yılında YDÜ Büyük Kütüphanesinde İnsan Kaynakları Sorumlusu olarak çalışma hayatına başladı. 2006 yılından bu yana YDÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinde, Fakülte Koordinatörlüğü görevine devam etmektedir. Amatör fotoğrafçılıkla uğraşmaktadır. 2012 yılında YDÜ Hastanesini gerçekleştirdiği 14 Mart Tıp Bayramı karma sergisinde ve 2015 yılında Kanser Araştırma Vakfı yarına düzenlenen karma sergide eserleri yeralmıştır. 2012 yılında Kanser Araştırma Vakfında gönüllü olarak çalışmaya başladı, 2014 Ekim ayından itibarende KAV gönüllü grubu asbaşkanılığı görevini yürütmektedir.

Mohamad Fallaha

1992’de Halep, Suriye’de doğdum. Mekatronik mühendisliği bölümünden mezun oldum ve lisans üstü çalışmalarıma DAÜ’de devam etmekteyim. DAÜ Uluslararası Ofisi’nde 3 yıldır çalışmaktayım. Şubat 2018’den itibaren KAV gönüllü ekibinin yeni bir üyesiyi olarak görev yapmaktayım.

Mustafa Kanizi

1956 Köfünye-Larnaka doğumluyum. A.D.M.M.A (Gazi Üniversitesi) Elektrik Mühendisliğinden mezunum. KTTİ’ye bağlı S.B.O. bünyesinde santral operatörü, teknisyen ve teknik bölüm sorumlusu olarak 15 yıl çalıştım. Daha sonra işyerimi açarak elektrik mühendisliği ve müteahhitliği yaptım. Birçok demokratik toplum örgütlerinde çalıştım. KAV gönüllüsü olarak çalışmalarıma devam etmekteyim. İmkanlarım çerçevesinde E.M.O. ve KT Diyabet derneği çalışmalarına katılmaktayım.

Özge Yücesoy

İç Mimar ve Mimarım. 2009 yılından beri KAV etkinliklerinde gönüllü olarak çalışmaktayım. Araştırmayı ve paylaşmayı sevdiğimden, doğal yaşam ve yaşam alanları hakkında deneyimlerimi KAV ın bilimsel çalışmalarını destekleyecek şekilde genişleterek farkındalik çalışmaları yapmaktan mutluluk duyuyorum. Kaynağını bilirsek pekçok sorunu çözebileceğimize inancım KAV çalışmalarının neticeleri ile örtüşdükce ümidim artıyor.

Pembe Sorel

Hazine ve Muhasebe Dairesi’nde memur olarak çalışmaktayım. K.A.Vakfımızın insanları korumak, onları mutlu bir geleceğe daha sağlıklı adımlarla taşımak için amacına ve vizyonuna uygun olarak yaptığı çalışmalarına SEVGİM ile katılmaktayım. Evrende
insan yaşamı için önemli olan dünyamızı elele vererek sevgiyle kurtaracağımıza inanıyorum.
Çünkü evrende herşey değişecek, değişmeyecek tek şey sevgidir.

Rezan Fahrioğlu Yamacı (PhD)

Genetik uzmanı ve kanser araştırmacısıyım. 2005 yılından beri KAV’a faal bir şekilde gönüllü olarak destek vermekteyim. Sosyal ve bilimsel projelerde yer alarak KKTC’deki kanser probleminin nedenlerinin araştırılması ve de halkın kanser konusunda bilinçlendirilmesi için çaba sarfetmekteyim. Kanserden korunmanın ve de kanserle birlikte yaşamanın mümkün olduğunu düzenlediğimiz etkinliklerle halkımıza sürekli aktarmaya çalışmaktayız. Dünyadaki kanser görüşü doğrultusunda KAV ile çalışmak bana büyük bir huzur ve güven veriyor.

Sevinç Miralay

27.07.1960 Kalavason-Larnaka doğumluyum. BRTK’da radyo haber spikeri olarak görev yapmaktayım. Sosyal sorumluluk projelerinde çalışmaktayım. 1996 yılından beri Kıbrıs’ta Barış için İki Toplumlu Koro üyesiyim. KAV’da 3 yıldan beri gönüllü çalışıyorum.

Zehra Fahrioğlu

1954 Lefkoşa doğumluyum. İngiliz Koleji’nden mezunum. Kıdemli gelir ve vergi memurluğundan 2001 yılında emekli oldum. KAV’ın kuruluş tarihinden itibaren gönüllü olarak çalışmaktayım ve sosyal çevremin desteği ile KAV’ın etkinliklerine katkıda bulunmaktayım.